The through the high wood echoing horn

Jeroen Billiet
The through the high wood echoing horn

Nobele metgezel van de jager, een epische verteller, ziel van het orkest. De herfst blaast begin november op de hoorn, het knetterende haardvuur aanmoedigend met zijn zoete klanken.

Jeroen Billiet brengt met Korpus kwartet het jachtseizoen tot leven in al haar licht en schaduw, en één week later met sterharpiste Agnès Clément in een symfonie van kleur en warmte.

Jeroen Billiet (°Tielt, 1977) studeerde hoorn in de klas van Luc Bergé aan de Koninklijke Conservatoria van Gent en Brussel en vervolmaakte zijn studies met lessen bij Froydis Ree Wekre en Claude Maury. Na posities als solo-hoorn bij les Musiciens du Louvre-Grenoble olv Marc Minkowski, Il Fondamento olv Paul Dombrecht en Insula Orchestra olv Laurence Equilbey is hij momenteel solist bij le Concert d’Astrée olv Emanuelle Haim, les Talens Lyriques olv Christophe Rousset en bij B'Rock Gent. Daarnaast concerteert hij geregeld met andere topensembles en als solist op zowel historische als moderne hoorntypes, en focust hierbij op een brede waaier aan muziekstijlen en -genres. Hij speelde op nagenoeg alle belangrijke Europese muziekfestivals en realiseerde meer dan 70 CD- en DVD-opnames als solist, en in ensemble- en kamermuziekverband.

In 2008 verwierf Jeroen con brio de titel Laureaat van het Orpheus Instituut, en in Maart 2021 behaalde hij het Doctoraat in de Kunsten aan de Universiteit Gent met zijn proefschrift over de Gentse hoornschool tijdens de Belle Epoque-periode. In juli 2019 was Jeroen bovendien gastheer van het succesvolle 51ste International Horn Symposium waarmee hij meer dan 700 hoornisten uit 40 verschillende landen naar de Gentse binnenstad lokte. In datzelfde jaar ontving hij van de International Horn Society de prestigieuze Punto-Award, een erkenning voor zijn internationale carrière als speler, docent en onderzoeker.

Hij bouwde een ruime ervaring op als docent en onderzoeker aan de Koninklijke Conservatoria van Gent en Antwerpen, en is sinds september 2021 hoofdvakdocent hoorn aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

volgende

Piet
Kuijken

De vroege Weense pianoforte: het vlaggenschip van de Weense school!
Lees meer over Piet Kuijken